Dela
Vem kan redigera en delad anteckning
Alla med länken kan läsa. Att redigera kräver ett gratis Mnemox-konto, och du ser alla som går med.
Vad det är till för
Länkar vidarebefordras. Eftersom redigering kräver ett konto som man är inloggad på kan en främling med en vidarebefordrad länk läsa din anteckning, men aldrig i tysthet skriva om den, och du kan se och ta bort alla som redigerar.
Så använder du det
- För att låta andra redigera öppnar du Dela och ställer in Alla med länken kan på Redigera. Att göra en länk redigerbar ingår i Pro.
- Den som öppnar länken utan att vara inloggad ser anteckningen skrivskyddad, med Logga in för att redigera och Skapa ett gratiskonto.
- När personen har loggat in eller skapat ett konto (gratis räcker) kommer hen tillbaka till samma anteckning och trycker på Börja redigera. Hen får veta att du ser hens namn och e-postadress.
- Namnet visas i ditt fönster Dela. Tryck på Ta bort bredvid det för att ta redigeringen från personen igen.
Exempel
En vidarebefordrad länk
Du skickar ett redigerbart program till tre kollegor och en av dem vidarebefordrar det till en kund. Kunden kan läsa det, men för att ändra något skulle hen behöva logga in, och namnet skulle visas i ditt fönster Dela, där du kan ta bort hen.
Medarbetare utan Pro
De du bjuder in behöver bara ett gratiskonto. Pro behövs bara för den som gör länken redigerbar.
Bra att veta
- Redigering sker live: ändringar syns direkt för alla, och när två skriver samtidigt behåller båda sin text.
- Den som redigerar kan ändra anteckningens text och titel. Lägga till bilder, radera, flytta eller tagga anteckningar, eller se något annat i ditt konto, kan hen inte.
- Med en länk till en mapp räcker det att gå med en gång för att kunna redigera alla anteckningar i mappen och dess undermappar.
- Den du tar bort kan inte gå med igen med samma länk. Hen kan fortfarande läsa den så länge länken är på.
- Om du ställer tillbaka länken på Visa upphör allas redigering på en gång, och läsning är fortfarande möjlig.